Colòmbia en Pau va comparèixer davant el Parlament de Catalunya

Parlament 1

El passat divendres 3 de maig diversos integrants de COLÒMBIA EN PAU van comparèixer davant la Comissió d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació del Parlament de Catalunya. Naya Parra i Luz Nelly Palacios van explicar davant la Comissió de del Parlament els objectius i les activitats de Colòmbia en Pau. Els que porten el càrrec de portaveu per cada un dels set partits que tenen representació al parlament van fer ús de la paraula i van mostrar el seu suport al procés de pau que el govern colombià i les FARC EP avancen a l’Havana. Diputats i diputades van clamar per la fi del conflicte a Colòmbia i van afirmar el seu compromís amb les víctimes de la violència. Jordi Solé, president de la Comissió d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació va saludar les iniciatives desenvolupades per Colòmbia en Pau, més encara quan Colòmbia és considerada per la Generalitat de Catalunya com a país prioritari per desenvolupar processos de cooperació. A més, segons els càlculs oficials a Catalunya resideixen 63.000 colombians i colombianes.

La compareixença davant el Parlament va servir de preàmbul per la Taula Europea de Pau que es celebrarà a la ciutat de Barcelona els dies 23 i 24 de maig, comptant amb la presència d’integrants de les comissions de pau del Senat i de la Cambra de Colòmbia. S’espera que la diàspora colombiana expressi en aquest espai de participació ciutadana seves inquietuds i proposi als Delegats i Delegades del govern i les FARC EP a l’Havana algunes idees per al retorn de les persones que van fugir del país a conseqüència de la violència.

El mateix 3 de maig a la tarda COLÒMBIA A PAU va organitzar juntament amb el Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) una conferència sobre el tema la justícia transicional. L’acte que es va celebrar al Pati de Columnes de l’ICAB va ser presentat per Eudald Vendrell, vicedegà del col·legi i Joan Merello-Barberà, president de la comissió de justícia penal internacional. En l’acte van intervenir Yezid Arteta per Colòmbia a Pau i Maria Camila Moreno, directora per a Colòmbia del Centre Internacional per a la Justícia Transicional. A la fila zero estar Maria Cañadas, presidenta del capítol català d’Amnistia Internacional, el diputat Carles Campuzano i Canadés, el jurista Camilo Ernesto Bernal i altres persones expertes en el tema.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s